[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 650-641 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی خواص ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی نانوذره سبز سنتز شده از عصاره گیاه تاتوره
فهیمه نجفی ، زهرا شفیعی ، مجتبی محمدزاده وظیفه
گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه و کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ‌واحد رودهن، تهران، ایران
چکیده:   (162 مشاهده)
زمینه و هدف: در گستره مواد نانو ساختار، نانوذرات فلزی از اهمیت به سزایی به ویژه در علوم پزشکی برخوردار هستند و سنتز سبز آن‌ها در مقایسه با سنتز شیمیایی ایمن‌تر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی امکان سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره تاتوره و ارزیابی خواص ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی آن مورد بررسی قرار گرفته است.
روش: در این پژوهش، پس از سنتز نانوذره با استفاده از اسپکتوفتومتر UV-Vis طیف تیمارها در pHهای اسیدی و قلیایی، غلظت عصاره و نانوذره، دما و زمان ارزیابی شد و سپس اندازه و خصوصیات ریخت شناسی، گروه‌های فعال و گروه‌های احیاء کننده یون‌های نقره آنالیز شدند. در انتها خواص ضدمیکروبی (قطر‌ هاله به روش دیسک، MIC و MBC) و خصوصیات آنتی‌اکسیدانی به روش DPPH و ABTS تعیین شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد، بهینه pH برابر با 5/6،  بهینه غلظت نانوذرات نقره و عصاره به ترتیب 3 میلی‌لیتر و 3 میلی‌مولار و بهینه زمان 10 دقیقه است. ساختار نانوذرات کروی هستند و توزیع میانگین اندازه آن‌ها 10/24 نانومتر است. اثرات ضدمیکروبی به کمک روش انتشار دیسک نشان داد، بیشترین خاصیت ضدمیکروبی بر روی باکتری E.coli و کمترین اثر بر باکتری Streptococcus pneumoniae بوده است و در نهایت خواص آنتی‌اکسیدانی با افزایش غلظت نانوذرات نقره در مقایسه با نمونه استاندارد در حد مطلوب بود.
نتیجه‌گیری: نانوذره نقره حاصل از عصاره تاتوره می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی و آنتی‌بیوتیک‌ها در محصولات مختلف غذایی و دارویی و پزشکی باشد.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان‌ها، تاتوره، مواد ضدعفونی‌کننده، نانوذرات فلزی، متابولیسم
متن کامل [PDF 571 kb]   (33 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/5/27 | پذیرش: 1402/7/29 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/12/26 | انتشار: 1402/12/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi F, Shafiei Z, Mohammadzadeh M. Evaluation of the antibacterial and antioxidant properties of green nanoparticles synthesized from the extract of Datura plant. Iran J Cult Health Promot 2024; 7 (4) :641-650
URL: http://ijhp.ir/article-1-764-fa.html

نجفی فهیمه، شفیعی زهرا، محمدزاده وظیفه مجتبی. ارزیابی خواص ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی نانوذره سبز سنتز شده از عصاره گیاه تاتوره. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1402; 7 (4) :641-650

URL: http://ijhp.ir/article-1-764-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645